FBackup hangs "Initializing Backup" at 0%

Post here if you have problems installing or using FBackup
swampdude
Posts: 5
Joined: Wed Apr 29, 2015 9:04 pm

FBackup hangs "Initializing Backup" at 0%

Postby swampdude » Wed Sep 21, 2016 4:42 pm

I couldn't Cancel or Stop the hung backup. I ended up installing the latest version of FBackup which appeared to restart the FBackup services. The backup was still hung at 0% but I was able to Cancel it.

This is an intermittent problem.

NOTE: Contrary to part of the log file, I have no problem accessing the destination drive via Windows Explorer.

Here's the log file:
=====================================
[9/19/2016 1:30:08 AM] FBackup 6.1.227
[9/19/2016 1:30:08 AM] C:\Program Files (x86)\Softland\FBackup 6\bBackup.exe /R {ED4C5CF7-F616-4D9B-8BB9-D50B985A9671} -PRIORITY 2
[9/19/2016 1:30:08 AM] Search for "Warning: " and "Error: " to locate warnings and errors in this log file
[9/19/2016 1:30:08 AM] Operating system: Windows Server 2012 R2 Standard (Build )
Processor[0] : Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2603 v3 @ 1.60GHz
Processor[1] : Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2603 v3 @ 1.60GHz
Processor[2] : Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2603 v3 @ 1.60GHz
Processor[3] : Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2603 v3 @ 1.60GHz
Processor[4] : Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2603 v3 @ 1.60GHz
Processor[5] : Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2603 v3 @ 1.60GHz
Processor[6] : Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2603 v3 @ 1.60GHz
Processor[7] : Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2603 v3 @ 1.60GHz
Processor[8] : Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2603 v3 @ 1.60GHz
Processor[9] : Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2603 v3 @ 1.60GHz
Processor[10] : Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2603 v3 @ 1.60GHz
Processor[11] : Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2603 v3 @ 1.60GHz
Physical memory (free/total) : 13056 MB/16159 MB
User : MRBFSERVER\Administrator
Admin/BkPriv/RePriv : True/False/False
IsWOW64 : True
Locale : English (United States)
Installed antiviruses:
No antivirus detected

[9/19/2016 1:30:08 AM] Failed to set privilege SE_BACKUP_NAME : Not all privileges or groups referenced are assigned to the caller [1300]
[9/19/2016 1:30:08 AM] Failed to set privilege SE_RESTORE_NAME : Not all privileges or groups referenced are assigned to the caller [1300]
[9/19/2016 1:30:08 AM] Opening file "C:\Users\Administrator\AppData\Roaming\Softland\FBackup 6\FBackup.hst"
[9/19/2016 1:30:08 AM] Starting backup for "Data to S drive - Backup #2" at 9/19/2016 1:30:08 AM
[9/19/2016 1:30:08 AM] Checking backup destination (External hard drive)
[9/21/2016 11:21:03 AM] Ipc warning: Cannot reconnect to the IPC server. Action will run silent.
Cannot connect pipe client
[9/21/2016 11:21:03 AM] Ipc warning: Register failed : Cannot connect to service pipe server. Action will run silently
[9/21/2016 11:21:03 AM] Ipc warning: GetRegisteredApps failed : Cannot connect to service pipe server
[9/21/2016 11:22:43 AM] Stopping backup
Backup aborted. Reason:
Cannot create folder "S:\SvrData". The system cannot find the path specified
Backup aborted. Reason:
Cannot create folder "S:\SvrData". The system cannot find the path specified
Next scheduled backup: 9/22/2016 1:30:00 AM
Backup aborted after 57:52:50 hour(s) at 9/21/2016 11:22:56 AM with 1 error(s), 0 warning(s)
[9/21/2016 11:22:56 AM] Error: Cannot create folder "S:\SvrData". The system cannot find the path specified
[9/21/2016 11:22:57 AM] Closing file "C:\Users\Administrator\AppData\Roaming\Softland\FBackup 6\FBackup.hst"
=====================================

Softland
Posts: 1548
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Re: FBackup hangs "Initializing Backup" at 0%

Postby Softland » Thu Sep 22, 2016 9:49 am

Hi,

It seems the bservice.exe process did not start. Please make sure the firewall does not block that process.
You can also go to Control Panel->Administrative Tools->Services to restart the service or manually start it.
Then please restart FBackup and run again the backup manually.
Do you still have the problem?

swampdude
Posts: 5
Joined: Wed Apr 29, 2015 9:04 pm

Re: FBackup hangs "Initializing Backup" at 0%

Postby swampdude » Thu Sep 22, 2016 4:20 pm

I'll try your solution the next time it happens and let you know.

Thanks!

swampdude
Posts: 5
Joined: Wed Apr 29, 2015 9:04 pm

Re: FBackup hangs "Initializing Backup" at 0%

Postby swampdude » Tue Nov 01, 2016 7:05 pm

Restarting the bservice fixed the issue but it still hangs up again periodically - every few weeks.

Softland
Posts: 1548
Joined: Thu May 23, 2013 7:57 am

Re: FBackup hangs "Initializing Backup" at 0%

Postby Softland » Tue Nov 29, 2016 11:02 am

Hi,

Please download and install the latest version of FBackup 6.3 and let us know if you still have the problem.


Return to “Troubleshooting”